Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΛΥΡΑΥΛΟΣ 1-2-2010

Τη Δευτέρα 1-2-2010 τα μέλη του μουσικού συνόλου " Λύραυλος" παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα γύρω από τα αρχαία ελληνικά όργανα και την αρχαία ελληνική μουσική.
Τα παιδιά αποκόμισαν μια πάρα πολύ όμορφη, μελωδική και κυρίως πρωτότυπη εμπειρία !!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΥΡΑΥΛΟ"

Ο ΛΥΡΑΥΛΟΣ συγκροτήθηκε το 2001 από τον Παναγιώτη Στέφο, για να φωτιστεί συστηματικά, επιστημονικά, και με τρόπο που θα αναδείξει την μοναδική καλλιτεχνική του διάσταση, το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Aρχαία Ελληνική Mουσική, ουσιαστικά άγνωστη,Παναγιώτης Στέφος αφού ελάχιστες είναι οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Λύραυλος, - το όνομα του οποίου προέρχεται απο τον συνδυασμό των δύο δημοφιλέστερων μουσικών οργάνων της αρχαιότητας, λύρας και αυλού (εκφράζουν αντίστοιχα το Απολλώνειο και το διονυσιακό στοιχείο) - αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό κεφάλαιο του Ελληνικού Πολιτισμού με αίσθημα ευθύνης.

Χωρίς στείρα αρχαιολατρική διάθεση και «εμμονές», ο Λύραυλος προχώρησε εξαρχής θέτοντας ως βασικούς στόχους την εις βάθος μελέτη, την καλαίσθητη και επιστημονική αναβίωση, και την ορθή προβολή της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής.
(Από την ιστοσελίδα του Λύραυλου)


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ